Kategoriler
Genel

Akademisyenliğe Giriş

AKADEMİK HAYATA BAŞLIYORUM.

10.02.2020

Merhabalar. Yarın postgraduate(yüksek lisans)’nın ilk dersine gideceğim. Tabi ki eğer ders varsa.

Bu yazıyı 1 yıl öncesine kadar geleceğim hakkında ilk tedirginliklerimin olduğunu belirttiğim yazımı kaleme aldığım odanın yankındaki odadan yazıya alıyorum. Tedirginlek az buçuk bitti fakat yeni telaşlar yeni stresler doğdu hayatımda.Bu aralar lisans eğitimimi bir dönem erken bitirmenin ve hemen yüksek lisansa başlamanın hayatımda ‘kervan yolda düzülür’ mentalitesinin yer edinmeye başladığına uyanışımın olduğu dönemlerdir. Evet kendime bir yol belirlemeye çalıştım hayatımın her döneminde ama genelde bir işe başlarken o iş ile ilgili birikimleri sonradan edindim.

‘Neden akademisyenlik?’ diye sormazsınız ama ben yine de belirteyim. Akademisyen olmamdaki temel gaye zaten hayatımda çoğu zaman bir gelişim içinde olduğumu düşündüğümden dolayı bunu eğitime de yansıtmak istememdir. Bir diğer amacım ise de insan yetiştirmek. Bu amaç, Belli bir düzeye gelen, iyiyi ve kötüyü ayırt etmekte nitelik sahibi olan ve herhangi bir ikili diyalogta muhattabına karşı çıkabilecek ve zıttına fikir beyan edecek olgunlukta olan insanlara kendi hayatımdan edindiğim öğrenimleri ve kendi alanımla ilgili kazanımlarımı aktarma isteğidir.

Tüm bu amaçlar doğrultusunda yaklaşık olarak 23 yaşında çıktığım bu yolda umarım istediğim bilgi seviyesine ve istediğim kalplere erişim sağlayarak bu dünyadan çekilmek istiyorum. Aslında en temel gayem zaten blog sayfamın da cümlesi olan ‘HER ŞEY İYİ OLMAK İÇİN’ niyetidir. Uzun bir yol meşakkatli bir yol fakat hedefleri ve hayalleri olan insanlara engeller birer göstergesidir ilerlemenin. Bu yüzden sabredip yol almaya bakacağız.

Bulunduğumuz tüm bu hayat şartları, ülkenin sıkıntıları ve ülkenin eğitimdeki bilinmezlikler rağmen düşünen ve analiz kabiliyeti olan her insan gibi bizim de var bir hayalimiz. Umarım eğitimime zor da olsa yurt dışı deneyimi katarak bu hayale yaklaşmak ve insanlara yardımcı olmamın gerektirdiklerini farkına erken varıp bunun için çabalarımı arttırmalıyım.

Bu tarihi not alacağım 10.02.2020. Bu tarih yola adımımı attığım ilk gündür. Temennim bu yolda karşıma çıkanları ve edinimlerimi bu blog sayfasına aktamaktır. Sağlıcakla kalın bir dert sahip olanlar. Başka yazıda görüşmek üzere.

10.02.2020

Geliştirici: keşfiyat

ENGINEERING/BOOK/SPORTS/POEM

2 replies on “Akademisyenliğe Giriş”

Ben 4.sınıfım ve yüksek lisans için çalışıyorum şuan. Alanınızı bilmiyorum ama umarım kendi alanınızda çok başarılı olursunuz.Okurken seneye böyle bir yazı yazdığımı hayal ettim, kendimi gördüm.Ellerinize sağlık☺️

Liked by 1 kişi

Çok teşekkür ederim yorumladığınız için. Umarım yüksek lisansa başlarken elinizde şartlar için uygun puanlar bulunur. Seneye bu tarz bir yazı bekliyoruz sizden o vakit. Alanım mühendislik.

Liked by 1 kişi

Yorum bırakın